samen meer vat op wijn

Wijncursussen

Ik geloof sterk in het idee dat hoe meer je over wijn weet, hoe meer je ervan kan genieten. Daarom bied ik verschillende wijncursussen aan. Of je nu een beginner bent of al enige kennis hebt, onze cursussen zijn ontworpen om je op een toegankelijke manier meer te leren over wijn. Genieten staat bij ons voorop, dus waar wacht je nog op? Doe mee, want hoe meer je over wijn weet, hoe meer je ervan kan genieten.

Ook een privé cursus of proeverij op locatie is mogelijk. Dit is een geweldige gelegenheid om jouw vrienden, familie of collega’s uit te nodigen voor leuke en leerzame avonden vol wijn.

genieten staat voorop

Wat kun je verwachten van onze wijncursussen?

 • Elke les proef je meer dan 8 wijnen, zo leer je aroma’s en smaken van verschillende wijnen herkennen en waarderen.
 • Onze cursussen zijn erkend door SDEN (Stichting Dranken Examens en Normering).
 • We hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht en interactie.
 • Onze sfeervolle ruimte biedt de ideale omgeving om te leren en te genieten.
Vat op Wijn - Wijncursus

Leer proeven als een pro

Word een echte wijnkenner

De wijncursussen zijn ontworpen om op een informele, toegankelijke maar serieuze manier kennis over wijn over te brengen. In onze lessen heerst een ontspannen sfeer waarin je je op je gemak voelt, en we houden de groepen bewust klein om interactie en persoonlijke aandacht te bevorderen.

Of je nu een beginner bent, of een enthousiaste wijnliefhebber die zijn kennis verder wil verdiepen, onze wijncursussen bieden een stimulerende omgeving om je passie voor wijn te ontwikkelen.

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe leuk het kan zijn om meer te weten te komen over wijn!

Ontdek welke cursus het beste bij jou past!

Wijncursussen

Ben je een beginner en wil je graag kennismaken met de wereld van wijn?

Dan is onze SDEN1 wijncursus perfect voor jou. Deze cursus biedt een praktische benadering en is ontworpen om je te laten ervaren en genieten van wijn, zonder te veel complexiteit.

Tijdens de avonden maak je kennis met de basisdruiven, wijnregio’s en -stijlen. Hierdoor ontwikkel je een goed begrip van welke wijnen jouw persoonlijke voorkeur hebben en leer je hoe je ze kunt kiezen. Als je dat wenst, kun je de cursus afsluiten met een digitaal examen bij SDEN.

De SDEN1 wijncursus bestaat uit 2 cursusbijeenkomsten en de deelnamekosten bedragen €125,- incl. BTW. Bij de cursus zijn proefformulieren, en het cursusboek inbegrepen.

Schrijf je nu in voor deze cursus en maak de eerste stap in je wijnreis!

Wijncursus SDEN1

Ontdek de wereld van wijn op een dieper niveau met onze SDEN2 wijncursus!

Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of een professional die graag de diepte in wil gaan, de SDEN2 wijncursus is perfect voor jou. Tijdens deze cursus komen diverse wijngebieden, stijlen en druivenrassen aan bod. We proeven meer dan 40 wijnen, zodat je uitgebreid jouw smaak en voorkeuren leert kennen.

We besteden ook aandacht aan verschillende soorten wijnbereiding, de invloed van wijnbouw, klimaat en herkomst op de wijn, en we bespreken wat alle informatie op het etiket betekent en staan we stil bij wetgeving.

De SDEN2 wijncursus bestaat uit 5 lessen, waarbij je per avond kunt genieten van het proeven van 8 à 12 wijnen. Bij de cursus zijn proefformulieren, het cursusboek, en een oefenexamen inbegrepen.

De deelnamekosten voor de SDEN2 wijncursus bedragen €315,- incl. BTW per persoon. Een vooropleiding is niet noodzakelijk, dus iedereen kan deelnemen.

Schrijf je nu in voor deze cursus en ontdek de fascinerende wereld van wijn op een dieper niveau!

Wijncursus SDEN2

Ben jij een liefhebber van wijn, en wil je hier in twee avonden meer over leren? Gewoon bij jou thuis!

Dan is de basis wijncursus op SDEN 1 niveau perfect voor jou. Het is ook een geweldige gelegenheid om jouw vrienden, familie of collega’s uit te nodigen voor twee leuke en leerzame avonden vol wijn en gezelligheid.

Tijdens deze basis wijncursus leer je wat wijn nu precies is en hoe het gemaakt wordt. Daarnaast leer je uiteraard over de bekendste wijnlanden, hun gebieden en de verschillende stijlen en druivenrassen.

Naast de theorie leer ik je meer dan 15 verschillende kwaliteitswijnen proeven. Na de cursus heb je een goede basiskennis waarmee je het landelijke examen Wijnvignet SDEN 1 kan gaan doen.

Deze wijncursus geef in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Neem voor overige provincies eerst even contact met mij op.

Na onderlinge afstemming kunnen de lessen bij jou thuis of op een andere locatie plaatsvinden die voor jou het meest geschikt is. De lessen duren ongeveer 2,5 uur per avond. In de weekenden kan de cursus ook overdag worden gegeven.

De totale kosten voor deze privé wijncursus zijn € 89,- per persoon. Bij de cursus zijn proefformulieren en het cursusboek inbegrepen.

Neem contact met mij op en boek de basis wijncursus van 2 avonden bij jou thuis en maak van jouw volgende avondje uit een onvergetelijke ervaring!

Boek de basis wijncursus van 2 avonden bij jou thuis!

Dus waar wacht je nog op?

  Vergroot het potentieel van jouw horecabedrijf met een wijncursus op maat!

  Wil je de service naar een hoger niveau tillen en je omzet vergroten? Onze wijncursussen voor horecapersoneel biedt de perfecte oplossing. Ontdek hoe het vergroten van de wijnkennis van je team je bedrijf kan transformeren.

  Met onze wijncursus leren je medewerkers alles over wijn, van druivenrassen en wijnstijlen tot proeftechnieken en wijn-spijscombinaties. Ze worden echte experts die gasten met vertrouwen kunnen adviseren en inspireren.

  Laat je team groeien

  De voordelen voor jou als eigenaar zijn enorm

  • Verhoogde omzet: Deskundig opgeleide personeel zal gasten begeleiden bij het maken van weloverwogen wijnkeuzes en hen aanmoedigen om nieuwe wijnen te proberen. Dit resulteert in een aanzienlijke stijging van de wijnverkoop en de gemiddelde besteding per gast.
  • Verbeterde klanttevredenheid: Gasten zullen onder de indruk zijn van de uitgebreide wijnkennis van je team. Ze kunnen rekenen op deskundige aanbevelingen en persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de perfecte wijn bij hun maaltijd. Dit zorgt voor tevreden en terugkerende gasten.
  • Onderscheidend vermogen: Met goed opgeleid personeel geef je je horecabedrijf een concurrentievoordeel. Je creëert een reputatie als een plek waar gasten kunnen genieten van de beste wijnervaring en uitstekende service.
  • Versterkte professionele uitstraling: Investeer in de ontwikkeling van je personeel en toon je toewijding aan professionele service en kwaliteit. Dit zal je bedrijf een professionele uitstraling geven en vertrouwen wekken bij zowel gasten als partners.

  Kies voor groei en succes met onze wijncursus voor horecapersoneel. Maak van je bedrijf een bestemming voor wijnliefhebbers en creëer een onvergetelijke culinaire ervaring. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we je kunnen helpen jouw doelen te bereiken!

   Reviews

   Vele anderen gingen je voor